tekerlekli sandalye

Reef Coin Yorum Reef Coin Geleceği Ne Olur?

bitcoin

İşlevselliğini daha iyi anlamak için bu Reef incelemesi aracılığıyla Reef’i ve ekosistemini tanıyacağız. Ayrıca, REEF jetonunu ve Reef protokolünü nasıl desteklediğini inceleyeceğiz.

Kripto para dünyası daha popüler hale geldikçe, şeffaflık ve işlemler üzerinde daha az kontrol ihtiyacı da arttı. Ayrıca, merkezi olmayan finans (Defi) borsalarının ve protokollerinin gelişi, aracısız işlemler için kaldıraç sağlar.

Ancak Defi protokolleri beraberinde zorlukları da getirmektedir. Örneğin, likidite parçalanması, öğrenmede sınırlama ve kullanım kapasitesi buzdağının sadece görünen kısmıdır.

Kullanıcılar, ihtiyaçlarına göre bazı ürün ve hizmetlere erişmek için birkaç merkezi olmayan uygulamaya geçmekte sorun yaşıyor. Dolayısıyla, Defi protokollerinin kullanımının hala kripto hizmetlerinde daha fazla benimsenme sorunu olduğunu söyleyebilirsiniz.

Bu stres, bu uygulamalardaki kullanıcı sayısında azalmayı beraberinde getirmektedir. Bütün bunlar Reef’in gelişinden önceydi.

Reef’in operasyonları, tüm blok zincirlerinin çeşitli hizmetlerini tek bir platformda birleştiriyor. Defi kullanıcıları artık işlemlerini birden fazla platformda çalıştırmadan rahatlıkla gerçekleştirebilmektedir. Böylece tek bir platformla dijital varlık portföyünüzü sorunsuz bir şekilde stake edebilir, satın alabilir, ticaret yapabilir, çiftlik yapabilir ve hatta yönetebilirsiniz.

Reef nedir?

Reef, bir likidite toplayıcı ve çok zincirli getiri motoru olarak Polkadot blok zincirinde çalışan bir Defi protokolüdür. Reef, kullanıcılara birçok projedeki Defi hizmetlerinin çoğuna tek bir platformdan erişim sağlar.

Bu nedenle, Reef, diğer Defi uygulamalarını ziyaret etmeden kripto para birimi ürünleri ve hizmetleri almanız için Tek Durak-Shop gibidir. Arayüzü sayesinde diğer DEX’lere akıllı sözleşmeler aracılığıyla kolayca erişebilirsiniz.

Protokol, diğer kaynaklardan yararlanarak kesintisiz likidite kullanılabilirliği sağlar. Akıllı sözleşmelerin kullanımı yoluyla toplamı yapar.

Bu nedenle, akışta üçüncü taraf denetimi yoktur. Ayrıca, bir verim motoru olarak, protokol işlevlerinde çok pratiktir. Borsalardan ve diğer Defi ekosistemlerinden gelen çeşitli likidite havuzlarıyla kripto işlemleri arasında bağlantı kurar.

Resif Polkadot’ta bulunuyor. Bu size Ethereum’dan daha hızlı bir işlem oranı sağlar. Ayrıca Polkadot üzerinde çalışmak, protokolü kullanıcılar için daha uygun maliyetli hale getirir. Bunun nedeni, ETH 2.0 kullanımı yoluyla Ethereum’da elde edilebilecek yüksek işlem ücretleriyle karşı karşıya kalmamanızdır.

Platform, özel anahtarların sıkıntısını kullanıcılardan kaldıran vesayetsizdir. Polkadot tabanlı olmak, protokolde saldırılara karşı ekstra bir güvenlik ızgarası sunar. Platformdan para kaybetme olasılığı çok düşük.

Protokol, Binance Launchpool’da başlatılan ilk Polkadot projesidir. Resif, bazı Defi projeleriyle zincirler arası entegrasyonlara sahip olarak çok popülerlik kazandı. Ek olarak, platform, yeni başlayanlar için mevcut olan kripto para birimi için AI odaklı bir yönetim işlevine sahiptir.

Bu hizmet, bir kullanıcının finansal hedefleriyle eşleşen olası risk kategorileriyle senkronize olur. Bu hizmeti de özelleştirebilirsiniz.

reef tarihi

CEO ve kurucu ortak Denko Mancheski, 2019’da Reef’i kurdu. O ve diğer geliştiriciler, Eylül 2020’de Polkadot’un blok zincirindeki protokolü başlattı.

Aralık 2020’de Binance Launchpool’da müteakip bir lansman yapıldı. Bu Binance lansmanı, projenin Binance Akıllı Zincirinde kullanılabilirliğini yaratır.

Protokol bazı işlemler yaptı ve şimdi Polkadot ve Ethereum blok zincirlerine dayalı diğer birkaç projeyle entegre oluyor. Böylece Reef, çeşitli entegrasyonlar aracılığıyla kullanıcılar için Defi projeleri ve uygulamaları arasında birlikte çalışabilirlik için bir platform açmıştır.

Neden Polkadot?

Polkadot, keyfi belirteçlerin ve verilerin diğer blok zincirleri aracılığıyla aktarılmasına izin veren bir blok zinciri veya borsadır. Genellikle ‘Blockchain of Blockchains’ olarak anılan Polkadot, piyasa değerine göre dördüncü en büyük kripto protokolü olarak duruyor.

Ethereum’un kurucu ortağı Dr. Gavin Woods, Polkadot’u kurdu. Bu proje, Polkadot çerçevesinin paylaşılan güvenlik ağını ve kaynaklarını kullanan bir ekosistemdir.

Polkadot’un tüm ekosistemi Röle Zinciri üzerinde döner. Polkadot ağı için zincirler arası birlikte çalışabilirlik ve güvenlik sağlar. Ayrıca, parathreads ve parachains Relay Chain’e bağlanır. Parachainler daha büyükken, parathreadler daha küçük blok zincirlerdir.

Bu blok zincirler benzersiz işlevler, yönetişim yapıları ve belirteçler oluşturabilir. Ayrıca, geliştiriciler Polkadot aracılığıyla Bitcoin ve Ethereum gibi diğer blok zincirleriyle bağlantı kurar.

Reef, Polkadot üzerinde çalışarak, kullanıcılarına işlem hızı ve maliyeti konusunda avantaj sağlıyor. Bunun nedeni, çoğu kripto kullanıcısının, Ethereum blok zincirindeki büyük trafiğin uzun işlem süreleri ve yüksek ücretlerle sonuçlandığını bilmesidir.

Bununla birlikte, Reef, Polkadot blok zincirinde çalışarak bu sorunları ölçeklendirir. Parachain’in bağımsızlığı sayesinde ağ tıkanıklığı olmaz. Blok zinciri ayrıca ‘Köprü’ protokolünü kullanarak Reef çapraz zincir birlikte çalışabilirliğini sağlar. Böylece Reef, diğer ağlardaki hizmetleri ve ürünleri bir araya getirerek kullanıcılarına tek bir arayüz sunabiliyor.

Ayrıca, Polkadot tarafından işletilen güvenlik modelini paylaşan Reef ağı, güçlü bir güvenlik platformuna sahiptir. Bu, çatalsız yükseltmeleri mümkün kılar ve ağı daha esnek hale getirir. REEF token sahipleri, ağın DAO’sunu (merkezi olmayan özerk organizasyon) yönetir.

Reefi Benzersiz Kılan Nedir?

Reef, hem yeni başlayanlar hem de merkezi olmayan finansın eski kullanıcıları için kâr sağlar. Ağ, olağanüstü yatırım stratejilerine ayak uydurmanın her zorluğuyla mücadele etmek için bir yardım olarak geliyor. Reef’in ortaya çıkmasından önce, Ethereum blok zincirindeki yüksek ücretler nedeniyle bazı Defi protokolleri neredeyse ‘kullanılamaz’. Reef daha sonra bu yüksek ücreti ele almak için devreye giriyor.

Ayrıca, Reef’in benzersiz özelliklerinden biri, birlikte çalışabilirlik için diğer Defi protokolleri ve projeleri ile kolay entegrasyonudur. Sadece tek bir tıklama ile bir kullanıcı seçtiği pozisyona girebilir veya çıkabilir. Dolayısıyla, bir likidite toplayıcı olarak ağ, likidite havuzu için belirteçlerin yönetimindeki stresi ortadan kaldırır.

Reef, Polkadot üzerine inşa edilen birkaç blok zincirinde merkezi olmayan finans protokollerini destekler. Blok zincirlerinden bazıları Moonbean, Plasma, Ethereum, Avalanche ve Binance Akıllı Zinciri içerir.

Böylece birden fazla hesap olmadan, kullanıcılar yalnızca Reef ağından farklı platformlara kolayca erişebilir. Bu, kullanıcıları birden fazla hesap için çok sayıda şifre ve kullanıcı adını takip etme probleminden kurtarır.

Reef Üç Ana Özelliği veya Bileşeni

Reef’in bazı özellikleri veya özellikleri şunları içerir:

Likidite Toplayıcı

Birkaç merkezi olmayan finans borsası ve protokolü arasında neden Reef’i kullanmanız gerektiğini merak ediyor musunuz? Reef’e bağlı kalmanın bu tür olağanüstü nedenlerinden biri, küresel olarak likiditeyi toplamasıdır.

Protokol sadece DEX’lere bir bağlantı getirmekle kalmıyor, aynı zamanda bazı merkezi borsaları bile birbirine bağlıyor. Böylece platformda kullanıcılar, hem merkezi olmayan hem de merkezi borsalardan yakalanan likidite havuzları aracılığıyla kripto para birimlerini rahatça takas edebilirler.

Ayrıca, Reef, birkaç Defi protokolüyle uyumlu özerk bir protokoldür. Zincirler arası entegrasyon sayesinde platform, kullanıcılarına tek bir platformda geniş bir hizmet yelpazesi sunar.

Bir likidite toplayıcı olarak Reef, kullanıcılarına aşağıdakileri sunar:

  • DEX likiditesi
  • CEX likiditesi
  • Merkezi Olmayan Swap
  • Düşük işlem ücretleri
  • Yüksek verim

Akıllı Verim Tarım Motoru

Reef, akıllı Verimli tarım özelliğini kontrol eden bir yapay zeka ve makine öğrenimi işlevine sahiptir. Bir Defi getiri motoru olarak son zamanlardaki büyümesiyle Reef, Rari Capital, Zapper, vb. gibi en iyi oyuncuları kendine çekiyor. Ayrıca, resif fon yöneticilerinin ve perakende yatırımcıların, verim çiftçiliği yoluyla Defi ekosistemine kolayca erişmesini sağlıyor.

Reef, sabit paralar, hibrit jetonlar ve sentetik jetonlar gibi çeşitli mevcut varlıklara sahiptir. Bu varlıkların hem ödünç verme hem de ödünç alma özerk yetenekleri vardır. Ayrıca, DAO oylamasının kontrol ettiği APR’den de destek alıyorlar. Kullanıcıların likidite varlıkları, Reef platformunda kredi vermek için gerekli teminatları sağlar.

Ayrıca, likidite çiftçiliğinde en yüksek verim olan Reef, Defi ekosistemini temizliyor. Bu, platform kullanıcılarına ihtiyaç duydukları kolaylığı sağlar. Ayrıca Opyn, Nexus, Etherisc vb. Defi sigorta protokolleri ile entegrasyon sağlanarak, platform kullanıcıları finansal sigorta hizmetleri almaktadır.

Bir getiri motoru olarak Reef, kullanıcılarına aşağıdaki özellikleri sunar:

  • Akıllı yönlendirme
  • strateji

Akıllı Varlık Yönetimi

Bu özellik, Reef’in hem likidite hem de verim çiftçiliği toplama özelliklerini tamamlayıcı niteliktedir. Protokolün akıllı varlık yönetimi, bunun yerine kullanıcıların varlıkların kontrolünün eline geçmesini sağlar. Böylece, varlıklar platformda saklanmaz.

Ayrıca, yenilikçi değişiklikler nedeniyle Defi pazarlarında varlık tahsisinin sürekli olarak yeniden dengelenmesine ihtiyaç duyulduğundan, kullanıcılar varlık tahsislerini Reef platformu aracılığıyla ayarlayarak yeniden dengelenir.

Ayar, kullanıcıların bilgisayarlarından veya mobil cihazlarından bir UI aracılığıyla Defi ürünlerindeki sepetleri arasında yapılır. Kolay karar almak için kullanıcılar, AI motorundan gelen önerilere güvenebilir.

REEF Simgesi

Reef için yerel ve yardımcı program belirteci REEF’tir. Eylül 2020’de, özel bir satış yoluyla, token 0,0009 dolardan 3,9 milyon dolar ve daha sonra token başına 0,00125 dolardan gelir elde etti. Belirteç, Aralık 2020’de 0,02792 ABD dolarına yükselmeye devam etti.

REEF, hem BSC hem de Ethereum blok zincirlerinde sırasıyla BEP-20 ve ERC-20 olarak bir dualizm varlığına sahiptir. Dolaşan REEF tokenlerinin toplam sayısı yaklaşık 4,2 milyardır.

Binance Smart zincirinde yaklaşık 2,4 milyar jeton bulunurken, Ethereum blok zincirinde 1,8 jeton bulunur. REEF için maksimum tedarik limiti 20 milyardır. Dolaşımdaki arz, maksimum arzın sadece %15’i kadardır. Bu, jeton için yeterince enflasyon yaratacaktır.

REEF Jetonları Nereden Alınır?

REEF jetonları son zamanlarda kripto para birimi dünyasında popülerlik kazandı. Belirteçleri listelendikleri herhangi bir borsadan satın alabilirsiniz. Bu tür borsalar arasında Binance, Capital.com, Huobi Global, Gate.io, FTX vb.

Bu borsaların çoğu, USD, CAD, EUR, GBP, AUD, vb. gibi fiat para birimleriyle jeton satın almayı kabul eder. Satın alma işleminizi REEF jetonları için diğer dijital paralarla işlem yaparak da yapabilirsiniz. Ticaret yeni başlayanlar için zor görünse de, jetonları satın almak için daha ucuz bir yoldur.

REEF Jetonlarının Saklanması

REEF jetonları hem BEP-20 hem de ERC-20 jetonları olarak çıkar. Jetonunuzu ERC-20 veya BEP-20 uyumlu herhangi bir cüzdanda rahatlıkla saklayabilirsiniz.

Bazı ERC-20 uyumlu cüzdanlar arasında Ledger Nano S, Ledger Nano X, Trezor One, MetaMask, Trust Wallet vb. bulunur.

BEP-20 uyumlu cüzdanlardan bazıları SafePal, Math wallet, Unstoppable, Trust wallet, TokenPocket vb. içerir.

Jetonlarınızı satın aldıktan sonra borsalarda saklayabilmenize rağmen, yüksek güvensizlikleri nedeniyle her zaman risklidir. Donanım cüzdanlarının kullanımı size daha güvenli bir depolama yöntemi sağlar. Ayrıca, jetonları uzun süre tutacaksanız veya değer için saklayacaksanız donanım cüzdanlarını kullanacaksınız.

Resif Ortaklıkları

Eylül 2020’de piyasaya sürüldükten hemen sonra, Reef muazzam bir büyüme sağladı. Ağ, birçok büyük firma ve protokolle birkaç ortaklık kurmuştur. Bu ortaklıklar sayesinde, Reef daha fazla potansiyel kullanıcıyı çeken daha fazla gösterim elde edebildi. Ortaklıklardan bazıları şunlardır:

  • Polkadot – Reef’in yerel ağı olan Polkadot, Reef’in diğer zincirlerle sorunsuz bir şekilde etkileşime girmesini sağlar. Bu zincirlerdeki tıkanıklık durumlarında Polkadot, Resif ağının ölçeklenmesine yardımcı olur.
  • Binance – Aracılık entegrasyonu sayesinde Binance, Reef içinde dijital varlık satın almak için rampada fiat sağlar. Ek olarak, blok zinciri, merkezi olmayan ticaret için Reef’teki fırsatları güçlendirir. Ayrıca Binance, ağın REEF tokenleri için ilk Launchpool stake etme özelliğini de sundu.
  • Chainlink – Zamanımızın en iyi kehanetlerinden biri olan Chainlink , Reef’e projenin yararlanmak için kullandığı harika bir kalite-fiyat beslemeleri sunuyor.
  • OpenDefi – Sigortalı varlıkları veya fiziksel olarak desteklenen varlıkları elinde bulunduran emanetçiler, bunları OpenDefi’de belirtebilir. Ortaklığı sayesinde, Reef kullanıcıları anında kredi almak için varlıklarını riske atabilir. Ayrıca, staking yoluyla getiri fırsatları da elde edebilirler.
  • Unifi Protokolü – çok zincirli Defi Pazaryerleri oluşturarak ve birbirine bağlayarak Unifi, zincirler arası ticarete güç verir. Bu, Reef kullanıcılarının işlem yaparken faiz kazanmalarını sağlar.
  • Denge – Denge, Reef için likidite toplanmasını kolaylaştırır. Bu, zincirler arası bir para piyasasının borç verme havuzlarına ve sentetik varlık üretimine katılmasıyla Dengedir.
  • Manta Ağı – Manta, likidite toplayan, fiyat açısından istikrarlı ve zincirler arası bir Defi ağıdır. Reef kullanıcılarının sınırsız likidite havuzlarına erişmesini sağlar. Bu, Reef’in likidite toplayıcı özelliğini doğrular.
  • OpenOcean – Bu ticaret platformu, ‘Sıfır gaz ücreti’ girişimiyle, Reef tüccarları üzerinde muazzam bir etki yarattı. Tüccarlar, REEF jetonlarında işlem yapmak için harcadıkları ücretler için geri ödeme aldı.
  • Kava – Kava, birlikte çalışabilirliğe izin veren Cosmos ekosistemi üzerinde çalışan bir projedir. Kava, platformunda verim mevcudiyeti ile övünür. Birlikte çalışabilirlik sayesinde Kava , Reef kullanıcılarının getiri fırsatlarından yararlanmalarını sağlar.

Yol Haritası

Resif ekibi, protokolün resmi Yol Haritasını sürekli olarak günceller. Protokol hakkında daha fazla bilgi almak için Reef’in resmi Medium sayfasını ziyaret etmelisiniz.

Niteliksel planlar ve şirket tarafından kurulan Reef, lansmanından sonra birçok başarıya imza attı.

Reef’in başarılı Yol Haritasından bazıları şunları içerir:

  • Güncellenmiş Açılış Sayfası.
  • Yasal Yapı Kurulumu.
  • Ethereum Defi protokolü Entegrasyonları.
  • Defi Sınıflandırma İndeksleyici.
  • Resif Litepaper.
  • Resif Toplama Katmanı.
  • Binance Launchpool.
  • Resif Çiftlikleri.
  • Analitik Motor Dizinleyicileri.

Resif İnceleme Sonuç

Defi ekosistemindeki sayısız yenilikle birlikte, dijital varlık kullanıcılarının elinde oynayacak çok şey var.

Resif benzersizliği, Defi protokollerindeki karmaşıklık ve parçalanma sınırlamalarının üstesinden geldi. Bir kullanıcının uzmanlığı veya deneyiminden bağımsız olarak, Reef ağı, merkezi olmayan finansmanı destekleyen kişilere maksimum memnuniyet sağlar. Birlikte çalışabilirliği sayesinde Reef, sizin için yalnızca tek bir platform sunar.

Bu platform aracılığıyla, farklı protokollerde bulunan Defi yeniliklerinin iyiliğini deneyimleyebilirsiniz. Reef’ten dijital varlıklarınızı kolayca satın alabilir, takas edebilir, hisse alabilir, ödünç verebilir ve ödünç alabilirsiniz. Bu, Reef’i Defi ekosisteminde ‘One-Stop-Shop’ protokolünüz haline getirdi.

Reef’in ekibi, mühendislik, finans ve kripto para birimi gibi farklı geçmişlerden gelen deneyimlidir.

Şirket, ağın sürdürülebilir kalmasını sağlamak için aşamalı olarak çalışıyor. Ayrıca, daha şaşırtıcı ve ilginç yeni geliştirmeler planlıyor ve protokolü Defi ekosisteminde ön planda tutmaya devam edecek.

Reef’in işleyişini ve hizmetlerini kullanıcılarına ve tüm Defi topluluğuna bırakmamasını bekliyoruz.

İçeriği Oyla