tekerlekli sandalye

ARABA KİRALAMA ŞARTLARI NELERDİR?

araba kiralama şartları Haber

Araba kiralamak günden güne daha zor bir hale bürünüyor gibi gözükse de aslında amaçlanan iki tarafında doğabilecek problemlerden zarar görmemeleri içindir. İstenen bazız şartlar, belgeler ve sözleşmeler elbette olacaktır. Sonuçta arkadaşımıza bile küçük miktarlarda borç verirken bile geri ödemesi için gün teminatı belirtmesini istiyoruz değil mi? Ve sonuçta kiralanacak arabayı ehliyeti olmayan bir şahsa emanet etmeyi kimse istemez diye düşünüyoruz. Gelelim şartlar nelerdir?

 

Sigorta gereğince bazı şartlar bulunmaktadır. Araç kiralayabilmek için en az olarak 21 yaşında olmamız gereklidir. Üst ve orta sınıf araçlar için istenen yaş sınırı ise 25 yaştır. Lüks ve büyük olan araçlar için ise en az olarak 28 yaştır.

Araba Kiralamak için Kaç Yıllık Ehliyet Gereklidir?

 

Bu konuda yaş sınırı aranmamaktadır. Araç kiralayabilmemiz için en az olarak 2 yıl doldurmuş ehliyet gerekmektedir. Büyük ya da lüks olan araçlar için ise en az olarak 3 yılı doldurmuş ehliyet gereklidir.

Araç Kiralamada Ek Sürücü Şartları Nelerdir?

 

Kiralanmakta olan araç birden fazla kişi tarafınca kullanılabilmektedir. Fakat ikinci ya da diğer ek sürücünün kiralama öncesinde kesinlikle bildirilerek kiralama kontratında bulundurulması gereklidir. Bu şekilde yapılarak kasko sigortası ve ek sürücü dahiline girmiş olur. Hatırlatmak da önem vardır ki ek sürücünün de ana sürücü için geçerli olan şartları yerine getiriyor olması gereklidir.

Gizlilik

Şahsınıza dair talep edilebilecek bütün bilgiler araç kiralama işlemi için talep edilmektedir. Kiralama hususu kapsamı haricinde kişisel verileriniz kullanılmamaktadır.

Kilometre Sınırı

Kiralanan aracın ücretine mutabık olan kilometre sınırları listelenen ekranlarda sunulmaktadır. Eğer ki belirtilen sınırın aşılması durumunda 50 kuruş da sınır aşım ücretine tabi tutulur. Tabii ki sınırsız olarak nitelendirilen araçlarda herhangi bir kilometre sınırı bulunmamaktadır.

Ödeme Yöntemleri

Araç kiralayabilmemiz için ücretin hepsini ya da belli bir kısmını havale ya da kredi kartı ile ödemek gereklidir. Eğer ödemenin tamamı yapıldıysa, araç teslimi sırasında herhangi bir ek ücret talep edilmemektedir. Olabilecek her türlü ödeme esnasında ne olursa olsun ehliyetiniz ve kredi kartınız yanınızda olmalıdır.

Depozito

Kiralanan araca kullanılan süre kapsamında oluşabilecek trafik ya da park cezaları gibi sorunlar için teminat alınması şartı koşuluyor. Bu tutarı kredi kartından provizyon diye nitelendirilen bir işlem uygulanarak yapılmaktadır. Provizyon dediğimiz işlem, belirlenmiş olan bir tutarın kredi kartı üzerinde bloke edilmesi olayıdır. Bu işlem için kredi kartınızın minimum 6 ay geçerli olması, kullanılabilir limiti bulunması ve ana sürücü adına kayıtlı bir kredi kartı olması gereklidir.

Kasko

Kiralanmış olan bütün araçlar araç kiralama şirketi tarafından kaskoludurlar. Bu sigortanın aktif hale dönüşebilmesi için bazı şartlar istenmektedir. Eğer ki alkol ya da uyuşturucu kullanılırsa sigorta geçerliliğini kaybetmiş olacaktır. Hız sınırlarının aşılması halinde, sözleşmede yazan ana sürücü dışında aracı başka birinin kullanması, yük sınırının aşılması, karayolları dışında sürülmesi durumunda da sigorta geçerliliğini yitirmektedir.

Teslim ve İade

Kiralanmış olan araç sadece belirtilmiş adresten teslim alınmalıdır. Aynı şekilde iade için de belirlenmiş olan adreste iade gerçekleştirilmelidir. Araç teslim esnasında en fazla bir saat bekleme süresi kabul edilmektedir. Bu saat üstünde bir bekleme süresi talebi olursa ekstra ücret talebi gerçekleşebilir. Araç olur da erken teslim edilirse herhangi bir erken teslim ücret iadesi gibi bir durum söz konusu değildir. Ama araç geç teslim edildiği an da ek ücret işlemi uygulanmaktadır.

İçeriği Oyla